zondag, 21 juni 2015 17:22

Concertuitvoering Houtens Kamerorkest 27 juni in Cultuurhuis Schoneveld

Op zaterdag 27 juni om 20.00 uur geeft het Houtens Kamerorkest een concert in het Cultuurhuis Schoneveld. Gespeeld wordt het tweede pianoconcert van Mendelssohn en de 2e symphonie van Anton Berlijn.

Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van Taco de Vries en het orkest wordt versterkt met leden van het Westerkamerorkest uit Amsterdam.

Het orkest opent het programma met Mendelssohn zijn 2e pianoconcert, met Johann Markel als pianist. Dit als opmaat voor de 2e symphonie van Anton Berlijn, een tijdgenoot van Mendelssohn, die echter voor veel toehoorders nog onbekend zal zijn.

Anton Berlijn woonde tot zijn dood in 1870 in Amsterdam en was er een spil in het muziekleven. In Utrecht stonden zijn composities regelmatig geprogrammeerd in en buiten de concertzaal van het toenmalige park Tivoli.

In 1857 was de première van zijn 2e symphonie, dat nu na meer dan 150 jaar weer wordt uitgevoerd. Het stuk zelf heeft een luchtig en komisch karakter, waarbij je je goed een zomeravond voorstelling in de open lucht kunt voorstellen. Het publiek op tuinstoeltjes, mannen met strohoedjes en vrouwen met lange jurken en weelderige zomerhoeden.

Het Houtens Kamerorkest verheugt zich er weer op om voor het Houtense publiek te spelen, na optredens in Amsterdam en in Duitsland. Ook dit keer hoopt het orkest de aanwezigen te laten genieten van een uitbundig concert.

De entree bedraagt 12 euro. Tot 13 jaar 5 euro. Het adres is Zonnehout 36 in Houten. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.