donderdag, 16 juli 2015 09:31

Lege flessen en cartridges opgehaald voor Stichting Proniños

Lege flessen en cartridges voor Stichting Proniños Lege flessen en cartridges voor Stichting Proniños

Op 16 juli gaan Emma & Larissa, leerlingen van HAVO 3 van college Heemlanden,  voor Stichting Proniños lege flessen en cartridges ophalen bij de inwoners van Houten. Meer details: https://www.pifworld.com/en/people/ yvonneroeterdink/17393/blog/9322

Trots kunnen we zijn op deze meiden dat zij zich willen inzetten voor de kinderen van Proniños met hun maatschappelijke stage. Ze zijn heel enthousiast en hebben er zin in! Emma en Larissa over hun actie: "Wij zullen dit doen door middel van een aantal afhaalpunten en het inzamelen langs de deuren. Wij hoorden over de stichting toen wij  voor school op zoek moesten naar een stageklus voor onze maatschappelijke stage. Proniños sprak ons aan omdat het een stichting is die nog niet heel bekend is, maar wat wel een ontzettend mooi en uniek doel heeft voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Stichting Proniños zet zich in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Met name voor meisjes en kinderen met een beperking.

Ze geven deze kinderen een kans om door middel van extra scholing een goed bestaan op te bouwen. De extra scholing bestaat uit sociale en financiële educatie. Ze leren dan dus bijvoorbeeld over rechten en plichten, zelfontdekking, plannen en budgetteren, ondernemerschap, sparen en uitgeven. Stichting Proniños werkt in Peru, Kenia, Ethiopië, Oeganda en vanaf 2016 start ook een in Guatemala voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Op 16 juli a.s. zullen de afhaalpunten op de volgende plekken zijn in Houten:

  • Stuwmeer 108
  • Edelsteen 90
  • Boterbloemhof 14

U kunt uw lege flessen bij een van de afhaalpunten brengen of u kunt het door ons laten ophalen. Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.*

Ook mag u het voor de deur neer zetten als dat makkelijke is. Bij de ophaalpunten zal een doos/container staan waar u de spullen kunt achterlaten.

De lege flessen worden daarna door ons ingeleverd bij een supermarkt en de cartridges gaan volgens een bepaald systeem in dozen naar een recycle bedrijf NICA, waar ze vervolgens gerecycled worden. Ook hiervoor wordt geld uitbetaald,  waarmee Proniños veel voor de kinderen kan betekenen.

Voor al € 23,40 kan 1 kind wel een jaar lang aanvullend geschoold worden.

Wij hopen op uw medewerking waardoor onze stageopdracht een succes wordt en u kinderen in ontwikkelingslanden helpt, want ook zij hebben recht op sociale en financiële educatie.

We hebben er zin in!"

Emma & Larissa