maandag, 24 augustus 2015 07:39

Cursussen voor kinderen bij Houtens Muziek Collectief

Houtens Muziek Collectief Houtens Muziek Collectief

Via het Houtens Muziek Collectief kunnen kinderen meedoen aan leuke cursussen en aan het zelf schrijven en uitvoeren van een eigen musical!

Cursussen:
Het Houtens Muziek Collectief start in september weer met leuke cursussen voor kinderen. De speels opgezette lessen zijn toegespitst op de ontwikkeling en de mogelijkheden van de kinderen in de groep. De fantasierijke muzikaliteit van kinderen vormt de leidraad in de lessen.
Kleuters in (bijna) groep 1 kunnen meedoen met de cursus “Spelen met muziek”, een echte doe-meecursus met zingen, instrumenten bespelen en bewegen.
Voor kinderen in groep 2, 3 en 4 is er "Muziektuin", een cursus vol spannende liedjes en muziek waar iets over te leren valt. Er wordt veel gezongen, gedanst en gespeeld op allerlei verschillende slaginstrumenten. Beide cursussen bestaan uit 17 lessen op de woensdagmiddag.
Voor kinderen uit groep 4, 5, en 6 die toe zijn aan het leren van muzieknoten is er op woensdagmiddag de cursus "Noten Kraken". Het is een gezellige jaarcursus van 30 lessen waarin ook een veelzijdige oriëntatie op muziekinstrumenten aan bod komt. Er is keuze uit twee werkniveaus: Intro en Turbo. Alle kindergroepen op de woensdag krijgen les in het Wijkcentrum / cultuurhuis Schoneveld. Sommige groepen zijn al bijna vol! Dus geef je snel op als je nog mee wilt doen.

Maak je eigen Musical:
Het Houtens Muziek Collectief biedt een werkplaats voor het zelf schrijven en uitvoeren van een eigen musical of muziektheaterproductie. De creatieve ideeën van de deelnemers zelf staan volledig centraal. Samen werken ze toe naar een spetterende voorstelling.
Voor kinderen van 9-12 jaar is er de groep “Kindermusical”. Jongeren in het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan “MusicalAtelier”.
De eigenheid van elk kind komt in deze musicalgroepen optimaal tot zijn recht. De lessen zijn op vrijdag in de muziekschool boven Theater Aan de Slinger.
Proefworkshop Kindermusical op zaterdag 5 september: Tijdens de Activiteitenmarkt kunnen kinderen kennismaken met deze speciale lesaanpak. Van 13.30 -16.00 uur intensief aan de slag met het verzinnen en instuderen van een minimusical. De uitvoering is diezelfde middag om 16.00 uur. Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden.Voor aanmelding en nadere informatie: www.arion-muziek.nl of bij de docent Astrid Bleys, telefoon 06-552 65 943. Kijk ook op: www.muziekschoolhouten.nl/