zaterdag, 12 september 2015 11:39

Cursussen bij Bibliotheek Houten-Centrum en hulp bij studiekeuze

Activiteiten Bibliotheek Houten Activiteiten Bibliotheek Houten

In het najaar worden diverse cursussen georganiseerd door de Bibliotheek Houten-Centrum, er is van alles te doen!

Beter in beeld op LinkedIn: LinkedIn kan ondernemers, professionals en werkzoekenden verder helpen. Een baan vinden, nieuwe contacten opdoen en expertise delen gaat tegenwoordig via LinkedIn. Wie wil leren hoe hij zijn profiel daarvoor goed inricht kan zich nu aanmelden voor de cursus Zakelijk LinkedIn in de Bibliotheek Houten-Centrum. Deze cursus wordt gegeven door online marketeer Carlijn Bröring en bestaat uit twee cursusavonden op de donderdagen 8 en 15 oktober.

Korte verhalen schrijven in de Bibliotheek: Het korte verhaal is populair. Wie wil leren wat de belangrijkste ingrediënten, technieken en inzichten zijn bij het schrijven van een kort verhaal kan zich nu inschrijven voor de cursus. Korte verhalen schrijven van schrijfdocente Trea Scholten in de Bibliotheek Houten-Centrum. Op zes woensdagavonden in oktober en november is er naast theorie veel tijd voor schrijfoefeningen. De cursus start op 7 oktober. De nationale leescampagne Nederland Leest staat in november 2015 in het teken van het zeer korte verhaal, een bijzondere vorm van het korte verhaal. Ook deze variant komt in de cursus aan bod.

Schrijfcafé in Houten: Woensdag 23 september van 10.15 – 12.00 uur is er weer een Schrijfcafé in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158. Mensen die nieuwe schrijfinspiratie willen opdoen en verschillende stijlen willen uitproberen kunnen hier aan de slag met schrijfdocente Trea Scholten. Iedereen is welkom, schrijfervaring is niet noodzakelijk. Het plezier in schrijven staat voorop. Creatieve schrijfopdrachten zorgen ervoor dat de deelnemers altijd met een tekst naar huis gaan. Zo kan het zomaar zijn dat iemand een kort verhaal bedenkt op basis van een ansichtkaart, een gedicht naar aanleiding van een muziekstuk of een column aan de hand van een herinnering.

Hulp bij studiekeuze: Om jongeren te helpen bij hun studiekeuze organiseren de decanen van College de Heemlanden en de Bibliotheek Lek & IJssel vier avonden, elk gekoppeld aan een profiel. Ook ouders en andere geïnteresseerden kunnen deze avonden bijwonen. In korte presentaties vertellen jonge mensen over hun studiekeuze, de weg naar werk en over nieuwe inzichten uit hun studie of beroep. De eerste avond, die aansluit bij het profiel Natuur & gezondheid, is op donderdag 1 oktober van 19.30 - 21.15 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158. Ervaringsdeskundigen: Als eerste komt Lisa Adriaansen aan het woord. Zij is klaar met haar bachelor biomedische wetenschappen. Komend jaar wordt ze student-assessor (studentbestuurslid van de opleiding en daarmee lid van het managementteam). Zij vertelt deze avond hoe ze tot haar keuze is gekomen en wat biomedische wetenschappen inhoudt. Voor haar scriptie heeft ze stage gelopen bij de afdeling experimentele cardiologie. De tweede spreker is Lotte van der Sommen. Haar weg om bij geneeskunde binnen te komen was niet gemakkelijk, maar door haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid is ze nu waar ze wil zijn: ze is afgestudeerd basisarts en sinds april van dit jaar in het Oogziekenhuis Rotterdam begonnen aan haar specialisatie tot oogarts. De andere profielen komen ook aan bod: De avond voor het profiel Economie & Maatschappij is op 17 november,  voor Cultuur & Maatschappij op 11 februari en voor Natuur & Techniek op 10 maart.

Vrienden en leden van de Bibliotheek krijgen 10% korting op cursussen.
Voor meer informatie en aanmelden
www.bibliotheeklekijssel.nl/houten .