zaterdag, 26 september 2015 08:59

Informatiebijeenkomst uitbreiding recreatie Nieuw Wulven

In Nieuw Wulven komt meer ruimte voor recreatieve, commerciële initiatieven van derden. Met het aantrekken van een geschikte marktpartij krijgt het voor inwoners van Bunnik en Houten én de regio een nieuwe impuls als aantrekkelijk en gevarieerd recreatiegebied.

Om omwonenden en belangstellenden over deze ontwikkeling te informeren organiseert Staatsbosbeheer een inloopbijeenkomst op 5 oktober tussen 19.00 – 21.00 uur in Makeblijde te Houten.

Programma

Binnenlopen kan van 19.00 – 21.00 uur. Van 19.30 – 20.00 uur is er plenair een toelichting over de stand van zaken. Aansluitend staan medewerkers van Staatsbosbeheer en gemeente Houten klaar voor het beantwoorden van vragen.

Nieuwe impuls voor recreatie

Staatsbosbeheer, de gemeenten Houten en Bunnik en provincie Utrecht hebben de handen ineen geslagen om een impuls te geven aan de ontwikkelmogelijkheden voor Nieuw Wulven. Het toevoegen van een commerciële functie levert een meerwaarde om zowel de regionale functie te versterken als inkomsten te genereren voor een aantrekkelijk recreatiegebied. Daarmee voorziet recreatiegebied Nieuw Wulven in een regionale behoefte; de reden waarom het gebied ooit is aangelegd.

De zoektocht naar een passende marktpartij start in november. Staatsbosbeheer hecht groot belang om direct omwonenden en belangstellenden over de te nemen stappen te informeren en toelichting te geven op het programma van eisen.