donderdag, 26 november 2015 10:42

Activiteiten Milieu Werkgroep Houten

Milieu Werkgroep Houten Wintervogeltelling Milieu Werkgroep Houten Wintervogeltelling Polder Bloghoven

De Milieu Werkgroep Houten (MWH) is dagelijks in de weer voor het milieu in en rond Houten. Inwoners van Houten en omgeving kunnen ook een bijdrage leveren aan de activiteiten van de MWH.

 Knotten

In Houten wordt vanaf eind oktober tot half maart op verschillende zaterdagen geknot. Tientallen vrijwilligers zijn met ladder, zaag en touwen aan het werk. Het zagen van takken is zwaar werk, maar er is veel variatie en daarom kan iedereen in zijn eigen tempo en naar eigen kunnen, lekker aan de slag. De meeste tijd gaat zitten in het stapelen en opruimen van gezaagd hout en takken en het eventueel bouwen van takkenrillen. Ook worden door de knotwerkgroep bomen gepoot en ander landschapsonderhoud uitgevoerd. Voor de vrijwilligers overheerst het werken in teamverband en het werken in de natuur. Heeft u belangstelling om tijdens het komend knotseizoen mee te werken, vraag dan meer informatie aan de coördinator Jaap ten Boer (06) 10 715 867 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op zaterdag 12 december 2015 gaat de knotgroep van de Milieuwerkgroep Houten wilgen knotten en ander natuuronderhoud uitvoeren bij Dick van den Berg, Lange Uitweg tussen nr. 61 en 63, Molenbuurt (Tull). Vrijwilligers kunnen zich vanaf 09.30 uur melden op de ochtendlocatie. Deze staat met richtingborden aangegeven. De meewerkende vrijwilligers mogen het dikke hout meenemen. De knotgroep zorgt voor koffie, soep en frisdrank. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar u kunt ook eigen materiaal meenemen. Draag stevige schoenen of laarzen met een goed profiel en stevige (regen)-kleding. Voor meer informatie: coordinator knotgroep Houten, Jaap ten Boer, 06-10.715.867, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Route: Per fiets en auto: Houten richting Schalkwijk, na de brug over het A'dam-Rijnkanaal direct linksaf, linksaf kanaaldijk-Zuid, linksaf de Trip volgen richting Tull en't Waal, op rotonde de Lange Uitweg volgen richting Tull en't Waal, aan't einde van de Lange Uitweg rechtdoor rijden de Molenbuurt in; hier staan richting- en P-borden.

Wintervogeltelling Blokhoven

In de Schalkwijkse polder Blokhoven worden elk jaar wintervogels geteld door de werkgroep Wintervogeltellingen van de Milieu Werkgroep Houten. De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste Houtense vogelaars. De tellingen worden uitgevoerd onder de vlag van het SOVON watervogelproject, waarbij gegevens op een gestandaardiseerde en professionele manier worden verzameld en bewaard. De gegevens zijn op aanvraag beschikbaar voor beleidsmakers.
Geteld worden ganzen, zwanen, eenden, futen, duikers, ral-achtigen, steltlopers en meeuwen. Roofvogels als Slechtvalk en Blauwe kiek, maar ook kleinere vogels die karakteristiek zijn voor waterrijke open gebieden worden eveneens geteld. 
Elk winterseizoen worden de telling maandelijks uitgevoerd.

 Nieuwjaarswandeling Nieuw Wulven

 Vanaf 14.00 uur start de Nieuwjaarswandeling en wordt je bijgepraat over de ontwikkelingen in Nieuw Wulven.

Meer infor: http://www.milieuwerkgroephouten.nl/activiteiten/agenda/