zaterdag, 28 november 2015 13:30

Grote belangstelling workshop 'Little green bags'

De opkomst voor de workshop 'Little green bags' op 21 november jl. was groot. Wil je ook meedoen meld je dan aan.

Zaterdag 21  november om half tien deed de Krachtfabriek haar deuren open voor de eerste groep deelnemers die hun 'Little Green Bag' gingen maken. Om 11 uur volgde de tweede groep. Er was zoveel belangstelling voor de Groene Tas, dat sommigen helaas teleurgesteld moesten worden. Transition Town Houten, Studio Michèle Leeman organiseerden deze workshops en het atelier van de Krachtfabriek en het Repaircafé verleenden hun medewerking door de naaimachines en ruimte ter beschikking te stellen.

Shopper of groentetas
De deelnemers maakten een recycle-shopper of groentetas naar keuze uit verschillende modellen en stoffen. Na een korte introductie door Michèle Leeman werd volop getekend, gemeten, geknipt en achter de naaimachines gewerkt. Aan het eind van de workshops had iedereen de tas af of was zover dat zij thuis eenvoudig af te maken was. Aanleiding voor deze workshop is het besluit van het kabinet om met ingang van 1 januari 2016 de gratis plastic tasjes te verbieden. Gemiddeld worden er in Nederland 3 miljard plastic tasjes weggegeven. Deze tasjes zien we later terug in een groot deel van het zwerfafval. Door minder plastic verpakkingen te gebruiken wordt afvalvermindering bij de bron aangepakt. We zijn er zo gewend aan geraakt, dat het een omslag vraagt in het gedrag van consumenten om zelf 'gewoon' een tas bij je te hebben. Maar een tas die je zelf gemaakt hebt, neem je graag mee! Deze deelnemers zijn in elk geval overtuigd!

Ook belangstelling?
Er was veel belangstelling voor deze workshop. We hebben nog een wachtlijst van belangstellenden. Wilt u ook (nog een keer) meedoen? Stuur dan een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..