zaterdag, 28 november 2015 13:42

Film aan de Slinger: IXCANUL (12+)

Al een aantal jaren besteden Amnesty International Houten en Film Aan de Slinger gezamenlijk aandacht aan 10 december; 'de Dag van de Rechten van de Mens'. Ook dit jaar staat daarom een film op het programma die ingaat op dit onderwerp, namelijk 'Ixcanul'.

Aan deze film zit een leuke actie voor jongeren t/m 21 jaar verbonden, zij mogen namelijk gratis naar de film! Vrijkaarten kunnen, op vertoon van een ID-kaart, afgehaald worden aan de theaterkassa op de avond zelf. Amnesty International Houten stelt 60 vrijkaarten beschikbaar, dus kom op tijd want OP=OP. De theaterkassa is vanaf 19.30 uur geopend.  

De 17-jarige Maria, die behoort tot een kleine Maya-gemeenschap in Guatemala, woont aan de voet van de vulkaan Ixcanul. Ze dreigt uitgehuwelijkt te worden aan Ignacio, de baas van de koffieplantage waar de Maya-gemeenschap van leeft. Zij heeft echter haar zinnen gezet op koffieplukker Pepe. Beiden dromen ze van een leven aan de andere kant van de vulkaan, in de stad. Als Maria zwanger raakt en er complicaties optreden, moet ze naar de stad voor medische zorg. De wereld waar ze van droomde redt haar leven, maar is de stad echt zo mooi als ze zich voorstelde?

Dit debuut van Jayro Bustamante werd zeer enthousiast ontvangen. De film won op het filmfestival van Berlijn 2015 de prestigieuze Zilveren Beer Alfred Bauer prijs, de prijs voor de film die nieuwe perspectieven opent. 
Komt uit: Guatemala
Film duurt: 91 minuten
Genre: Drama
Regisseur: Jayro Bustamante
Acteurs: María Mercedes Croy, María Telón, Manuel Manuel Antún
Kaarten en info: www.theateraandeslinger.nl

Media

Fil aan de Slinger: IXCANUL