maandag, 30 november 2015 10:44

Kunstlezing van Bosch tot Bruegel

Kunstlezing van Bosch tot Breugel Kunstlezing van Bosch tot Breugel

Deze winter organiseert Cursus&co diverse kunstlezingen. Kunsthistorica Lisette le Blanc neemt u mee in de wereld van de beeldende kunst aan de hand van actuele exposities. Op donderdag 10 december geeft Lisette een lezing over de tentoonstelling 'van Bosch tot Bruegel' in het Museum Boijmans van Beuningen.

Schilderkunst werd in de loop van de zestiende eeuw losgekoppeld van religie en portretkunst. Het alledaagse leven werd een belangrijke inspiratiebron. Geen keurige werkende burgers maar dronken lui die bordelen bezoeken en gokken. Het gaat om dronkenlappen en oplichters. In de zestiende eeuw werd een basis gelegd voor de genretaferelen in de zeventiende eeuw.

De lezing vindt plaats in Centrum Markant, van 19.45 tot 21.45 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl.
Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Centrum Lorech, Hollandsspoor 37, Houten. tel. 030-6364255 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Cursus&co is een onderdeel van 'van Houten&co '.