vrijdag, 11 december 2015 10:19

Lezing 'Wat doet mijn kind online?'

Lezing 'Wat doet mijn kind online?' Lezing 'Wat doet mijn kind online?'
Waarmee wordt uw kind op internet geconfronteerd en hoe kunt u als ouder uw kind hierin begeleiden? Daarover organiseren de Bibliotheek Houten en College de Heemlanden de lezing ‘Wat doet mijn kind online?’ door Leonie Smeede en Gerrie van Staalduinen.

De lezing is op dinsdag 12 januari van 20.00 – 22.00 uur in het Open Leercentrum van College de Heemlanden.  Meer informatie en kaartverkoop à € 7,50 via www.bibliotheeklekijssel.nl/houten .

Nieuwe media, internet en sociale media spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Denk aan contact met vrienden en vreemden via internet, cyberpesten en gamegedrag. Kinderen die nu op het voortgezet onderwijs zitten, zijn opgegroeid in de tijd van nieuwe media. Veel kinderen hebben al op jonge leeftijd een smartphone en/of laptop waarmee ze zich uren kunnen vermaken. Liefst doen ze dit zonder ouderlijk toezicht, maar hoe gaat u hier als ouder mee om?

'Kennis in Media' biedt toegepaste trainingen rond dit thema aan, die gaan over verschillende aspecten van internet, nieuwe en sociale media. 
Leonie van der Smeede  is een ervaren leerkracht in het basisonderwijs. Gerrie van Staalduinen heeft een MA New Media and Digital Culture, is online marketeer en docent nieuwe media.
Op 12 januari praten zij u bij over veilig internetten, populaire apps, cyberpesten en gamegedrag. Ook vertellen ze hoe het kan dat je gratis een app kunt gebruiken en dat de maker er toch geld aan verdient en gaan ze in op de vraag wanneer een kind gameverslaafd is. Veel ouders herkennen deze vragen en Kennis in Media geeft er graag antwoord op.