maandag, 14 december 2015 12:08

Basiscursus digitale fotografie

Basiscursus digitale fotografie Basiscursus digitale fotografie

Op zaterdag 9 januari 2016 start in de Bibliotheek Houten-Centrum de basiscursus digitale fotografie.

In 6 lessen op zaterdagochtend van 10.15 – 13.15 uur leren de deelnemers aan deze cursus anders te kijken naar hun omgeving en hoe ze de camera als instrument kunnen gebruiken om dat ook aan anderen te laten zien (beeldtaal).
Docent is fotograaf Paul van der Klei, gediplomeerd vakfotograaf en parttime fotografie docent bij het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (UCK).

De lessen zijn een mix van uitleg over technische aspecten van de fotografie en toepassing in de praktijk. Huiswerk aan het eind van iedere bijeenkomst is een zoekopdracht naar bestaande foto’s, gericht op het thema van de volgende les. Ook gaan de cursisten zelf foto’s maken. In elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het resultaat van de opdrachten. Daarbij komt ook werk van bekende fotografen aan de orde. De deelnemers die eerder deze cursus volgenden, gaven daarvoor een 8,4.

Praktisch

De cursus digitale fotografie kost € 180,= per deelnemer. De deelnemers moeten in het bezit zijn van een camera, bij voorkeur spiegelreflex, maar een compact-camera kan ook.
De cursusdata: 9, 16, 23 en 30 januari, 6 en 13 februari.

Meer informatie en aanmelding via de website: www.bibliotheeklekijssel.nl/houten Meer over Paul van der Klei: www.paulvanderklei.nl