vrijdag, 08 januari 2016 15:03

Film aan de Slinger met o.a. Son of Saul

Film Son of Saul Film Son of Saul

Vanaf begin januari draait Film Aan de Slinger drie avonden per week de mooiste films in de nieuwe zaal op de tweede verdieping in het theater. Op donderdag 21 en vrijdag 22 januari draait de bejubelde film ‘Son of Saul’.

Het is een indringend Hongaars drama over Saul, die in Auschwitz wordt gedwongen mee te werken aan het vermoorden van mensen in de gaskamers. Hij vindt een lichaam dat misschien van zijn zoon is en gaat op zoek naar een rabbijn om het lichaam te begraven. “Een verbijsterend, desoriënterend en verstikkend drama." (5* Het Parool) “Het is de Holocaustfilm die nog moest worden gemaakt." (5* De Volkskrant).

Verder draait deze maand onder andere ‘By the Sea’ op donderdag 14 januari, een romantisch drama van en met Angelina Jolie en Brad Pitt over de relationele crisis van een koppel.
Op vrijdag 15 januari draait ‘Le tout nouveau testament’, een Belgische komedie met Benoît Poelvoorde als God, die moet ingrijpen wanneer zijn dochter de sterfdata van iedereen op aarde verspreidt.
Dinsdag 19 januari draait ‘Mon roi’. Na een ernstig ski-ongeval is de Française Tony volledig afhankelijk van verzorgers. Ze heeft de tijd terug te blikken op haar onstuimige relatie met Georgio.
De films starten om 20.30 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl  voor meer informatie en kaartverkoop.