donderdag, 07 januari 2016 01:43

Lezing over de Clematis, 'De Koningin van de klimplanten'

Dinsdag 19 januari geeft Wim Snoeijer voor Groei & Bloei Houten een lezing over de clematis. Deze is na de roos als klimplant de meest bekende tuinplant. De clematis wordt daarom wel de koningin van de klimplanten genoemd. Wim is een van Nederlands grootste kenners van dit plantengeslacht.

Wim: 'Tijdens de presentatie geef ik een een overzicht van het brede assortiment dat beschikbaar is van de clematis. Er is een enorme rijkdom en variatie binnen het geslacht in bloemvorm, bloemkleur en bloeitijd. Als je de juiste keuze maakt, kun je met enkele planten het hele jaar door plezier van de clematis hebben. De clematis is niet alleen de koningin van de klimplanten, er zijn ook prachtige vaste planten. En, al is het minder bekend, de clematis kan ook prima gebruikt worden als snijbloem.

De nadruk ligt deze avond verder op nieuwe introducties, vooral die van eigen veredeling bij de Clematiskwekerij J. van Zoest B.V. in Boskoop. Ik geef uitleg over de vele namen van cultivars en handelsnamen. Die handelsnamen komen we in bloemenwinkels, plantenwinkels en tuincentra steeds meer tegen en lijken daardoor verwarrend te zijn, na deze avond ben je van alle clematis-ins-en-outs op de hoogte'.

De avond wordt gehouden op dinsdag 19 januari in de NME-ruimte aan de Keercamp 13, te Houten en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Groei & Bloei, anders betaal je drie euro entree.