vrijdag, 29 januari 2016 09:33

Jij gaat studeren, maar wat?

Jij gaat studeren, maar wat? Jij gaat studeren, maar wat?

De derde studievoorlichtingsavond, die aansluit bij het profiel Cultuur & Maatschappij, is op donderdag 11 februari van 19.30 - 21.15 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158.

Om jongeren te helpen bij hun studiekeuze organiseren de decanen van College de Heemlanden en de Bibliotheek Lek & IJssel vier avonden, elk gekoppeld aan een profiel. Ook ouders en andere geïnteresseerden kunnen deze avonden bijwonen. In korte presentaties vertellen jonge mensen over hun studiekeuze, de weg naar werk en over nieuwe inzichten uit hun studie of beroep.

Ervaringsdeskundigen

Als eerste vertelt Lieneke Westerink over het bestaan als cultureel ondernemer en haar weg daarnaartoe. Na het vwo op de Heemlanden studeerde zij Geschiedenis en deed zij drie masters. In haar studiekeuzes heeft ze zich steeds laten leiden door de uitspraak: ‘Kies de opleiding en de vakken die je leuk vindt, dan word je vanzelf ook geschikt voor een baan die je leuk zult vinden.’ Daarin is ze geslaagd, ze werkt nu als freelancer in het culturele veld en heeft het naar haarzin met uiteenlopende opdrachten van musea, bibliotheken, scholen en volksuniversiteiten.

De tweede spreker is Mayon van der Klei, theaterdocent, regisseuse, actrice en oprichter van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. Rond kerst 2014 maakte zij de voorstelling Hartje Houten met ruim 100 amateurkunstenaars.
In 2012 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit Theater. Zij vertelt hoe haar opleiding zich vertaalt in het werkveld. Ook geeft ze een kijkje in de keuken van een theaterdocent/regisseur, door een demonstratie regisseren met enkele van haar leerlingen.

Natuur & Techniek komt nog aan bod

De laatste studiekeuze-avond, voor het profiel Natuur & Techniek, is op 31 maart. Voor meer informatie en aanmelden www.bibliotheeklekijssel.nl/houten.