zondag, 31 januari 2016 19:28

Geen paddenscherm in 2016

Paddenwerkgroep Houten Paddenwerkgroep Houten

De paddenwerkgroep zet dit jaar geen paddenscherm langs de Binnenweg. Het aantal padden dat vorig jaar is overgezet op de Binnenweg, was dermate laag dat we het op een andere manier willen doen.

Op de avonden die zich lenen voor paddentrek, wordt door vrijwilligers met een zaklamp en een emmer gemonitord langs de Binnenweg. Het monitoren gebeurt tevens langs het Imkerspad, tussen het Haltnahuis en de fietstunnel De Veste bij de Rondweg. Het zwaartepunt ligt echter in traject bij de wijken de Hoven, Oorden, Gaarden en Hoeves.

Wanneer?
De paddentrek wordt verwacht rond en in de uren na zonsondergang op avonden in maart. De temperatuur komt boven de 7 graden en het weer is vochtig. Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met een emmer en een zaklantaarn een paar avonden mee te lopen om de padden en kikkers naar het water over te zetten.

Eventuele aanmeldingen kunnen naar de coördinator padden Henny Honkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan bericht wanneer we padden verwachten.

Komt het niet uit? Let dan even op de padden rond je huis. In verschillende waterrijke wijken verschijnen deze dieren na zonsondergang plotseling en kunnen ze beter naar de waterkant worden geholpen.
Meer informatie over Paddenwerkgroep: http://www.padden.nu/Werkgroepen/Utrecht/Houten/tabid/158/Default.aspx 

Delen: