donderdag, 04 februari 2016 09:46

Cursus 'Het beschadigde brein'

De Vrijwilligers Academie Houten biedt voor mantelzorgers en vrijwilligers een cursus van drie bijeenkomsten aan over het brein van mensen met dementie.

De cursus vindt plaats op dinsdag 16, 23 februari en 1 maart, van 13.30 uur tot 16.00 uur en wordt gegeven door Jose Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.
Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Wat is een goede omgeving en hoe creëer je die?’ en ‘Wat zijn positieve prikkels?’ Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen. Er is aandacht voor theorie en praktijk. Hoe verwerkt iemand met dementie prikkels uit de omgeving? Hoe werken zijn of haar hersenen? Hoe kunnen wij als omgeving het gedrag positief beïnvloeden? Hier is steeds meer over bekend.
Deelnemers krijgen oefeningen die hen inzicht geven in een beschadigd brein. Ze kruipen als het ware in de huid van iemand met dementie.
Deze cursus wordt (mede) mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Houten en vindt plaats in De Krachtfabriek, Puttershaag 2. Deelname aan deze cursus is gratis. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Vrijwilligers Academie Houten, aan het Onderdoor 160, is telefonisch bereikbaar op 030 - 7001 500.