zondag, 06 maart 2016 10:37

Wilgen knotten op 12 maart

Op zaterdag 12 maart 2016 gaat de knotgroep Houten weer in Tull en’t Waal aan de slag. Rond een weiland achter de woning Waalseweg 26 te Tull en't Waal (naast fort "Werk aan de Waalsewetering") staan ca. 70 grote/oude wilgen.

In 2015 zijn er al zo’n 35 geknot, dit jaar hopen we de andere helft te kunnen knotten. We beginnen de dag met uitsluitend "handzagers"; in de middag zullen motorzagers de overgebleven dikke takken aanpakken en de wilgen "schoonzagen". Het dikke hout wordt ter plekke in vervoerbare stukken gezaagd; iedere vrijwilliger mag hout meenemen, AL HET HOUT MAG MEE!!. De overblijvende takken worden zo gestapeld dat deze later kunnen worden verbrand.

Het terrein is redelijk goed begaanbaar. De wilgen staan echter aan de rand van diepe sloten (met water), vandaar dat stevige laarzen worden aangeraden. Draag verder stevige regen- en koudebestendige kleding. De knotgroep zorgt voor koffie, soep en frisdrank. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar je kunt ook eigen materiaal meenemen. Voor meer informatie: coördinator knotgroep Houten, Jaap ten Boer, 06-10.715.867, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.