zondag, 20 maart 2016 15:22

Lente in Schalkwijkse tuinen

Lente in Schalkwijkse tuinen Lente in Schalkwijkse tuinen

Open Tuinen Schalkwijk: vier de lente! Vier Schalkwijkse tuinen organiseren op 28 maart 'Opentuinendag´ in het kader van het begin van de lente.

Het zijn De Pullenhof aan het Molenpad 5, De tuin van Helene de Vries aan Scheidingsweg 1, Tuin Brassica aan De Griend 1, De Antoniahoeve aan Overeind 84. De tuinen zijn open van elf tot vier uur. Toegang is gratis.
Theetuin Antoniahoeve en Tuin Brassica zijn open voor koffie, thee en wat lekkers erbij. Alles uit eigen keuken, gemaakt van lokale produkten. ook het winkeltje en brocante-hutje van Brassica is deze dag geopend.

Pak de fiets en maak een rondje langs het prille groei. In deze tijd van het jaar bloeien bij de Pullenhof de narcissen en bosanemonen volop. Tuin Brassica kleurt dan hopelijk mooi geel: narcissen, kornoelje, forsythia en het speenkruid staan in bloei. ook op de Antoniahoeve bloeien verschillende soorten narcissen. Blauwe druifjes sieren de voortuin en helleborussen kleuren de tuin van Helene de Vries. Struiken en bomen beginnen prachtig uit te lopen en vaste planten steken hun neus al weer aardig boven de grond. Er is dus van alles te zien!