donderdag, 24 maart 2016 15:24

Rondo zingt Petite Messe Solennelle

Rondo zingt Petite Messe Solennelle Rondo zingt Petite Messe Solennelle

Op zondagmiddag 17 april 2016, 15.00 uur, in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk voert Houtens Kamerkoor Rondo de Petite Messe Solennelle van G. Rossini uit.

Dirigent is Hans de Munnik. Begeleiding is in handen van Reinder Mulder, piano en Jacqueline van der Zee, harmonium. Solisten zijn: Evelyne Overtoom, sopraan; Olga Werner, alt; Erik Janse, tenor en Erks Jan Dekker, bas.

Rossini is vooral bekend door zijn grote opera's zoals De barbier van Sevilla en Wilhelm Tell.
Het laatste werk dat Rossini schreef is deze bij koren, zangers en publiek zeer geliefde Petite Messe Solennelle. Het werk heeft een religieuze achtergrond met alle kenmerken van een mis: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei. De toon is echter duidelijk opera-achtig en bij tijd en wijle luchtig en er zijn prachtige soli van ondermeer alt en sopraan te beluisteren.
Het werk mengt marsachtige ritmes met majestueuze tempi, met af en toe verrassende harmonieën. En hoewel Rossini het bedoeld had als tegenhanger voor zijn al dan niet komische opera's, verloochent hij zijn vrolijke achtergrond niet.
Sapema uit Vianen stelt Rondo in staat om bij de concerten gebruik te kunnen maken van een vleugel. Voorafgaand aan het concert verzorgt Henk de Winter een korte inleiding.

Houtens Kamerkoor Rondo zingt wereldlijke en geestelijke muziek uit alle stijlperiodes, van late middeleeuwen via moderne naar lichte muziek. Rondo zingt meestal a capella, maar gaat ook de uitvoering van uitdagende werken met instrumentale begeleiding niet uit de weg.

Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop. Kijk voor meer info en bestellen van kaarten op: www.kamerkoorrondo.nl.
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 17 april, 15.00 uur, in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk. Tevens wordt dit concert uitgevoerd op zaterdag 16 april 2016, 20.00 uur, in de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8 in Nieuwegein.