maandag, 28 maart 2016 15:28

Op 17 april: 4e editie van Obstacle Run bij Down Under

Kids Obstacle Run Kids Obstacle Run foto's Gerrit Heringa, Peter de Vlieger

Down Under organiseerde in 2014 voor het eerst een Obstacle Run. Dit werd een groots succes en daarom vindt op 17 april aanstaande alweer de vierde editie van de Down Under Obstacle Run plaats.

Obstacle runs winnen in rap tempo aan populariteit, maar wat is een obstacle run? Dit is een loop die gelopen wordt op een, van nature, uitdagend terrein aangevuld met uitdagende hindernissen. Bijvoorbeeld modderwater waar doorheen moet worden geworsteld of een houten stellage waar de lopers overheen moeten. Door ‘obstacles’ te combineren, wordt een uitdagend parcours samengesteld waarbij de renners zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld worden. Naast een uitdaging is een obstacle run ook vooral leuk; verplicht vies worden en jezelf overtreffen!

Obstacle Run in Nieuwegein
De Obstacle Run is een initiatief van watersport- en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Manager Marcel Strijland licht toe: “Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run! De plassen en het zand maken het lekker modderig en uiteraard zorgen we voor geweldige hindernissen. Het wordt een geweldige dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen; het is een run for fun!”

Vierde editie & Kids Run
De inschrijvingen voor de Down Under Obstacle Run van zaterdag 17 april blijven binnenstromen. Down Under organiseert op deze dag ook een spectaculaire uitdaging voor kids: de Down Under Kids Run. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich, onder begeleiding van een volwassene, wagen aan een modderig en sportief parcours van 3 km. Om 10:00 uur start de Kids Run en vanaf 11.15 uur starten de volwassen renners. Voor de volwassenen is er keuze tussen twee afstanden; 6 of 12 kilometer. Op de route staan ruim 30 uitdagende obstacles. Het parcours is geschikt voor zowel geoefende ‘mud runners’ als beginnende lopers.

Meedoen?
Inschrijven kan via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen.