maandag, 04 april 2016 11:01

Media Ukkie Challenge via de Bibliotheek

Media Ukkie Challenge via de Bibliotheek Media Ukkie Challenge via de Bibliotheek

Zeven dagen lang krijgt u handige tips en leuke opdrachten in uw mailbox om actief aan de slag te gaan met mediaopvoeding van uw jonge kind (0-6 jaar). Doet u mee? 'Spelen met media' is dit jaar het thema van de Media Ukkie Dagen.

Swipende peuters

De leefomgeving van kinderen medialiseert in rap tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, aan tablets gekluisterde kleuters of het internet of toys: voor kinderen van nu is spelen met media iets van alledag. Veel ouders beseffen dan ook dat het verstandig leren omgaan met media een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding is geworden. Maar hoe pak je dat als ouder het beste aan?

Media Ukkie Dagen

Om ouders van jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) hier een handje mee te helpen organiseert Mediawijzer.net van 1 t/m 8 april voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen. Het thema dit jaar is: ‘Spelen met media’.

Media Ukkie Award

Jaarlijks komen veel verschillende apps uit die de zintuigen van ukkies op een leuke manier kunnen prikkelen. Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt de Media Ukkie Award uitgereikt: de prijs voor de beste app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. De Media Ukkie Award is onderdeel van de Kinder Media Awards: dé prijzen voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. De uitreiking is op 7 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum.

Meedoen met de Media Ukkie Challenge? Meld je dan aan: https://www.mediaukkies.nl/challenge/