zondag, 08 mei 2016 07:40

Informatieavond over huisvesting statushouders

Binnenkort begint de huisvesting in Houten van de statushouders die in oktober 2015 in de crisisopvang in de Wetering hebben verbleven. Veel inwoners van Houten zijn met hen bevriend geraakt en willen graag actief betrokken blijven. Er blijken veel vragen te zijn over het traject dat de statushouders te wachten staat.

‘van Houten & co’ zal de maatschappelijke begeleiding van deze statushouders op zich nemen en kan veel duidelijkheid verschaffen. Op woensdag 18 mei om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) wordt er bij ‘van Houten&co’ aan het Onderdoor 160 (ingang Bibliotheek), een informatieavond georganiseerd voor iedereen die vriendschappelijke contacten onderhoudt  met vluchtelingen die in de Wetering hebben gezeten. Iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk als maatschappelijk begeleider is ook welkom. Mogelijk komen deze avond nog leuke initiatieven naar voren. Er zullen ook enige ervaren maatschappelijk begeleiders en vluchtelingen aanwezig zijn.

De informatieavond zal in ieder geval gaan over:

  • de rol van ‘van Houten & co’,
  • wat kan er nú al gedaan worden,
  • de rol van de maatschappelijk begeleider,
  • samenwerking tussen de maatschappelijk begeleider en de reeds betrokken Houtenaar.

Wil je bij deze avond aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 030-7001554.