woensdag, 11 mei 2016 19:33

Archeologisch tegelspreekuur en demonstratie tegel schilderen

Twee deskundigen, Frans Landzaat en Peter Sprangers, staan opnieuw voor u klaar om alles over uw meegebrachte wandtegels te vertellen. Als extra attractie is er een demonstraties over het beschilderen van wandtegels. 

Het eerste spreekuur was een groot succes. Frans Landzaat kent de geschiedenis van de voormalige tegelfabriek Westraven te Utrecht. Peter Sprangers is deskundig op het gebied van wandtegels. Hij is auteur van het boek 'Utrechtse tegels 1600 - 1900 '.   

Als extra attractie geeft mevrouw Marian Nijssen demonstraties over het beschilderen van wandtegels. Marian was jarenlang medewerkster van de tegelfabriek Westraven. 

Tot september is op de archeologiezolder van Het Oude Station in Houten de tentoonstelling “Tegels spreken, bouwkeramiek uit stad en land” te bezichtigen. Dit onderwerp spreekt tot de verbeelding en er zijn veel mensen die oude tegels bezitten. Soms opgegraven of geërfd, uit een verbouwing, gekocht of verzameld. Voor wie wil weten hoe oud de tegels zijn, waar ze vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn, is er gelegenheid de tegels voor te leggen aan de twee deskundigen. 

Belangstellenden kunnen tijdens de openingsuren gewoon binnenlopen.  

Plaats: Archeologiezolder Oude Station, Stationserf 99, Houten (deur linker zijkant)
Datum: 21 mei vanaf 10:30 uur.

Bekijk voor meer informatie de website of de facebookpagina