woensdag, 25 mei 2016 16:04

European Maker Week

Meer weten over de nieuwste technologische innovaties? In drie korte lezingen belichten we verschillende onderwerpen op het gebied van maken en techniek.

European Maker Week

Tijdens de European Maker Week 2016 (30 mei tot 6 juni) organiseren FabLabs door heel Europa evenementen waarbij maken en innovatie centraal staan. Ook FabLab Houten doet hieraan mee met een uitgebreid programma.
Eén van de programma-onderdelen is deze avond, waar technologie en innovatie centraal staan.

Solar team

Tom Selten komt uit Houten en maakt deel uit van het Solar Team Eindhoven. Met het Solar Team maakte hij in 2015 de Stella Lux, een 'energy positive family car'. De uitdaging voor het team is op deze manier bij te dragen aan een schonere en duurzame wereld. Met dit ontwerp won het team de World Solar Challenge 2015!

Robots

Ook Jelle Wout komt uit Houten en net als Tom was hij leerling van College de Heemlanden. Hij is tweedejaars Mechatronica-student aan de Fontys Hogeschool voor Engineering in Eindhoven. Hij leert robots en automatische systemen ontwerpen, ontwikkelen en programmeren. In maart deed hij met het roboticateam van de opleiding mee aan een internationale robotwedstrijd in Amerika. Jelle: ”De sleutel tot succes is samenwerking. Niet alleen word je opgeleid tot robotbouwer maar ook tot teamspeler”.

Drones

Je hoort er veel over, maar wat mag er nou precies wel en niet met drones? En hoe zit het met de veiligheid? Over deze en andere wetenswaardigheden van drones hoor je deze avond. En natuurlijk kun je diverse modellen drones bekijken.

(De naam van de spreker is nog niet bekend)
Dit onderdeel van de avond kijkt ook al vooruit op de drone-race, die op zondag 5 juni in de Bibliotheek Houten-Centrum wordt gehouden.

1 juni 2016, van 20:00 tot 21:45 | de Bibliotheek Houten-Centrum | kosten: € 5,00