zondag, 29 mei 2016 13:11

Prachtig theater op locatie tijdens Loeren bij de Boeren

Op 2 en 3 juli organiseert Cultuur Aan de Slinger het festival Loeren bij de Boeren. Voor het eerst kunnen bezoekers een weekend lang genieten van diverse muziekoptredens, locatietheater, kinderactiviteiten en een streekmarkt.

De hoofdlocatie van het festival is in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij, aan de Beusichemseweg richting ’t Goy. Daar treden onder andere Ellen ten Damme, Eefje de Visser, Cosmic Carnival en Edison Effect op. Naast het hoofdpodium, treedt op het Kersenpodium divers talent uit Houten en omgeving op.

Theater op locatie

Op zaterdag en zondag zijn er diverse theatervoorstellingen op Landgoed Wickenburgh, in landwinkel de Lindeboom en in de mooie kersenboomgaard van boer Vernooij. Het theaterprogramma ziet er als volgt uit:

Dans: Erik Kaiel – Murikamification

Za 2 juli 13.00, 14.30 & 16.00 uur
Landgoed Wickenburgh, Wickenburghseweg 17
Ze raasden door de metrostations van Montréal, stuntten op de speelveldjes van Senegal en haalden capriolen uit op bankjes, hekken en containers in Cairo. Voor Erik Kaiel en zijn dansers is geen weg te smal, geen helling te steil, geen water te diep en geen hemel te hoog. Ze zetten het landgoed volledig naar hun hand en laten het publiek in vrolijke verwarring achter. Inspiratiebron voor de intensieve voorstelling is de Japanse schrijver Haruki Murakami. Tijdens het stuntwerk voel je de surrealistische sfeer van zijn beroemde verhalen. Maximaal 40 bezoekers per voorstelling.

Circus: Circus Katoen - Ex Aequo

Zo 3 juli 15.00 & 17.00 uur
Landgoed Wickenburgh, Wickenburghseweg 17
Modern circus op een prachtig historisch landgoed! In Ex Aequo gaan twee karakters met elkaar samenwonen. Beiden hebben belangrijke spullen die hun eigen plaats verdienen. Ze rusten niet voordat alles een plekje heeft gekregen. Ex Aequo is een wonderschone en ontwapenende voorstelling van twee jonge circusartiesten, Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck, die met acrobatische capriolen weten te verwonderen en ontroeren.

Cabaret: Piepschuim - Zo doen we dat hier!

Zo 3 juli 13.30, 15.30 & 17.30 uur
Landwinkel de Lindeboom, Beusichemseweg 22
Al een paar jaar vragen de organisatoren van Loeren bij de Boeren de energieke jongens van Piepschuim of zij willen spelen op het festival. En dit jaar komen ze dan toch echt naar Houten! Laat je onderdompelen in de wereld die Piepschuim heet. ‘Zo doen we dat hier’ is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.

Kaarten

Een dagkaart voor volwassen is € 8,50. Maar met zoveel leuke dingen om te zien en te doen, kun je ook een heel weekend komen Loeren! Een passe-partout kost € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Ook dit jaar is het Trekkerskaartje weer beschikbaar voor € 20,-. Trekkers van Loeren bij de Boeren dragen het festival een warm hart toe en steunen een nieuwe editie. Speciaal voor de trekkers wordt een intiem akoestisch optreden in de kersenboomgaard georganiseerd op zaterdag 2 juli.
Houd de komende tijd de website in gaten voor het volledige programma via: www.loerenbijdeboeren.nl