woensdag, 01 juni 2016 08:04

Spannende Boeken Weken van 3 t/m 19 juni

Spannende Boeken Weken van 3 t/m 19 juni Spannende Boeken Weken van 3 t/m 19 juni

Tijdens de Spannende Boeken Weken, van 3 t/m 19 juni, staat de Hollandse thriller centraal. Het thema is 'Bloed in de polder'.

Wie tijdens de Spannende Boeken Weken lid wordt van de Bibliotheek krijgt niet alleen een enorme hoeveelheid (spannende) boeken tot zijn of haar beschikking, maar krijgt ook een speciaal cadeautje: de verhalenbundel 'Kwade Zaken'. Voor wie al van spannende boeken houdt, maar ook leuk om kennis te maken met het genre.

'Kwade Zaken' is een bundel met spannende en levensechte verhalen, geschreven door 16 auteurs en bekende strafpleiters. 

Er is nogal wat overeenkomst tussen het strafrecht en de misdaadliteratuur. Moord, mishandeling, oplichting, ontvoering, verkrachting, aanslagen en liquidaties, drugs-, wapen- en vrouwenhandel: het zijn delicten die op het terrein van het strafrecht liggen en ze spelen vaak een rol in spannende boeken. Het strafrecht gaat over de meest ingrijpende conflicten tussen mensen die ook maatschappelijk ontwrichtend kunnen werken. Op deze emoties drijft menig spannend boek. Genoeg redenen dus voor een eenmalige, unieke bundel waarin thrillerschrijvers zijn gekoppeld aan strafpleiters.

Voor Kwade zaken spraken 16 misdaadauteurs met evenzoveel strafrechtadvocaten. Zij lieten zich inspireren door een werkelijk gebeurd voorval of een actuele kwestie en schreven daar een fictief verhaal over. Die 16 nieuwe spannende verhalen kwamen tot stand dankzij de samenwerking tussen de volgende auteurs en strafpleiters:

René Appel en mr Gerard Spong – Tomas Ross en mr André Seebregts – Corine Hartman en mr Stijn Franken – Linda Jansma en mr Peter Plasman – Charles den Tex en jhr mr E.A.C. Sandberg – Anna Levander en mr Cees Korvinus – Michael Berg en mr K.D. Regter – Ingrid Oonincx en mr Inez Weski – Roel Janssen en mr Jan Leliveld – Nicolet Steemers en mr Theo Hiddema – Daan Fousert en mr Pieter van der Kruijs – Liz Brouwer en mr Bart Stapert – Jacob Vis en mr Jantina Rump – Anita Larkens en mr Heiko Eckert – J. Sharpe en mr Ronald Drenth – Jennefer Mellink en mr Jan Vlug.