donderdag, 09 juni 2016 12:20

Groen doet goed Houten van start!

Spelen in de natuur is voor kinderen niet alleen heel leuk. Het is aangetoond dat kinderen die in een groene wijk wonen, regelmatig in de natuur spelen en zelf groente en fruit verbouwen gezonder zijn. Tegelijk spelen kinderen de helft minder buiten dan twintig jaar geleden en is hun speelruimte met 90% geslonken. Groen doet goed wil ervoor zorgen dat kinderen de natuur weer vaker gaan beleven.

Zes Utrechtse gemeenten, diverse terreinbeherende organisaties en het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) hebben met Groen doet goed de handen ineen geslagen. De Provincie Utrecht maakt het project mogelijk.

Waarom Groen doet goed?

Spelen in de natuur is dus leuk én gezond. Helaas zijn kinderen steeds minder actief en brengen ze meer tijd door met tv-kijken en gamen. De gevolgen: meer kinderen kampen met overgewicht en kinderen in de stad hebben vaker last van ADHD, diabetes, angsten en depressies.

Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 en hun opvoeders de natuur binnen en buiten de stad vaker opzoeken. En dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden.

Groen doet goed Houten werkt samen met veel ‘groene-‘ en sportorganisaties, BSO’s en agrariërs. In de periode 2016 - 2019 zijn er veel leuke activiteiten zoals een blote-voeten-pad, smulbosjes, een beleefroute, workshops Wildplukken en koken, een sport-, beweeg en beleefparcours, boerenbootcamp en klimmen in de natuur.

Buitendag Nieuw Wulven

Zaterdag 18 juni is er van 12.00 tot 16.30 een Buitendag in Speelbos Nieuw Wulven. Je kunt meedoen aan een survivalparcours, eten uit de natuur, beestjes zoeken, broodjes bakken en is er een verhalenverteller. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar.

Meer weten over Groen doet goed?

Kijk op www.facebook.com/groendoetgoedhouten of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (gemeente Houten). Volg de activiteiten ook via de Groen doet goed kalender, maandelijks in 't Groentje.