maandag, 20 juni 2016 09:50

Spannende en verrassende activiteiten tijdens Loeren bij de Boeren

Spannende en verrassende activiteiten tijdens Loeren bij de Boeren Spannende en verrassende activiteiten tijdens Loeren bij de Boeren

Op 2 en 3 juli vindt vanaf 13.00 uur het festival Loeren bij de Boeren plaats in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij in ’t Goy, nabij Houten. Geniet een weekend lang van muziekoptredens, theater op locatie en een streekmarkt. Naast deze activiteiten is er nog veel meer te DOEN en te BELEVEN! Kom lekker spelen, knutselen, proeven en ontdekken.

DOEN:
Er valt veel te ondernemen tijdens Loeren bij de Boeren voor de grote én kleine mensen. Ga er met een eigen gemaakte knapzak op uit in de kersenboomgaard. Loop mee over het blotevoetenpad, maak lekkere wafels en versier ze met kersen. Of bouw je eigen bijenhotel, ontmoet de kleinste bewoners van de boomgaard of maak zelf een superinsect. Benieuwd naar de oude kersenjamfabriek van De Taartrovers? De sappigste kersen worden hier omgetoverd tot de allerlekkerste jam die je ooit geproefd hebt. Werk mee als kersensorteerder, ontpitter, in-de-pan-roerder, jam-in-de-potjes-gieter, etikettenstempelaar of jamverkoper. En maak je eigen boerenzakdoek! Welke woorden kom je tegen op een boerderij en zet jij op je zakdoek?

BELEVEN:
Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens Loeren bij de Boeren. Stap in bij de gedachtentafel, een lange tafel gedekt met verhalen en gebeurtenissen. Hoe langer je kijkt, des te meer je kunt ontdekken. Kennen de tafelgasten elkaar? En wie ben jij? Welke gedachten hebben wij allemaal, maar zullen we nooit hardop zeggen?
Kijk een film in een DAF! De Reizende Bioscoop is een nog  steeds rijdende DAF 33 die is omgebouwd tot mini-drive-in. Van 14.00 tot 19.00 uur.
Suzie Roijmans speelde vorig jaar haar afstudeervoorstelling ‘Bedgenoten’ in de kersenboomgaard. Dit jaar is ze terug met een nieuwe voorstelling: ‘Oost West’. Een jeugdtheatervoorstelling zonder tekst, over ‘thuis’, gespeeld in een camper. Wat is ‘thuis’? Is dat mijn knuffel, mijn eigen bed, mijn familie?

Kaarten
Een dagkaart voor volwassen is € 8,50. Maar met zoveel leuke dingen om te zien en te doen, kun je ook een heel weekend komen Loeren! Een passe-partout kost € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Ook dit jaar is het Trekkerskaartje weer beschikbaar voor € 20,-.  Trekkers van Loeren bij de Boeren dragen het festival een warm hart toe en steunen een nieuwe editie. Speciaal voor de trekkers wordt een intiem akoestisch optreden in de kersenboomgaard georganiseerd op zaterdag 2 juli.

Het volledige programma is te vinden op: www.loerenbijdeboeren.nl.