zaterdag, 09 juli 2016 11:53

Activiteiten in de zomervakantie voor Houtense jongeren

Activiteiten in de zomervakantie voor Houtense jongeren Activiteiten in de zomervakantie voor Houtense jongeren

De zomervakantie in Houten zit weer vol leuke activiteiten voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar.

Zaterdag 2 juli werd daar al een mooie aftrap aan gegeven tijdens een uitstapje naar de Efteling. Dit uitstapje had als doel de ontmoeting tussen jongeren die als vluchteling hier zijn gekomen en autochtone jongeren. Dankzij financiële ondersteuning van de Rotary Club Castellum en een picknick verzorgd door de Albert Heijn Oude Dorp hebben zestien jongeren, waarvan de helft nieuwkomer en de helft geboren Houtenaar, een gezellige en leerzame dag gehad. Voor jongeren die pas in Nederland wonen, is het niet altijd even makkelijk om contacten op te doen met Nederlandse leeftijdsgenoten. Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ ondersteunt deze jongeren hierbij.

Wat gaat er nog meer gebeuren deze zomer bij het jongerenwerk? Wekelijks wordt er sport aangeboden in de wijk, ook kunnen jongeren mee gaan vissen, is er een kooivoetbaltoernooi, een heerlijke barbecue en leuke uitstapjes (bijvoorbeeld kanoën, skaten en pretpark). Alle informatie over wanneer welke activiteit plaatsvindt is te vinden op de website van het jongerenwerk, www.jonginhouten.nl , of via de Facebookpagina ‘Jong In Houten’.

Het meedoen met een activiteit is gratis, voor de uitstapjes wordt een eigen bijdrage gevraagd. Bij vragen kan er contact opgenomen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 030-7001500