maandag, 01 augustus 2016 08:50

Nieuwe cursus ‘het beschadigd brein’

Nieuwe cursus ‘het beschadigd brein’ Nieuwe cursus ‘het beschadigd brein’

De Vrijwilligers Academie Houten (onderdeel van ‘van Houten&co’) biedt in het najaar opnieuw de cursus ‘het beschadigd brein’ aan.

Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met mensen met dementie. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.
Op maandag 12, 19 en 26 september van 19.30 tot 22.00 uur in het Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX te Houten. De eigen bijdrage is € 15,--.

Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Wat is een goede omgeving en hoe creëer je die’ en ‘Wat zijn positieve prikkels’.
Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Het kan zelfs probleemgedrag voorkomen. Er is aandacht voor theorie en praktijk. Hoe verwerkt iemand met dementie prikkels uit de omgeving, hoe werken zijn of haar hersenen, hoe kunnen wij als omgeving het gedrag positief beïnvloeden? Deelnemers krijgen oefeningen die hen inzicht geven in een beschadigd brein. Ze kruipen als het ware in de huid van iemand met dementie.

De cursus wordt gegeven door Jose Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

Aanmelden kan op: www.vrijwilligersacademiehouten.nl of telefonisch via 030-7001500. Voor meer informatie Jessica de Lange, coördinator Vrijwilligers Academie Houten.