vrijdag, 12 augustus 2016 10:16

Dassenakker LIVE presenteert The Lasses

Op zondag 25 september 15:00 zijn The Lasses bij Dassenakker LIVE te gast.

Sophie ter Schure en Margot Limburg ontmoeten elkaar in 2012 in Mulligans, een Ierse pub in Amsterdam waar elke woensdagavond een sessie is in de 'backroom', vanwege de intieme sfeer in die kleine ruimte. En die sfeer hoor je terug als Sophie en Margot samen zingen. De twee vrouwen ontdekten al snel een gedeelde passie voor het vertolken van mooie verhalen over liefde, dood en andere ellende, en het eerste gezamenlijke optreden als The Lasses liet dan ook niet lang op zich wachten.

In de afgelopen drie jaar stonden Sophie en Margot op menig podium in binnen- en buitenland, met als klapstuk een tour langs de westkust van Amerika in het voorjaar van 2015. Ook in het voorjaar van 2016 gaan de twee weer op Tour door Amerika. The Lasses zingen vooral liedjes met een goed verhaal en laten zich daarbij niet beperken door regio of genre; Appalachian bluegrass, Schotse ballade of Ierse folk, je hoort dat dit duo altijd met hart en ziel voor de liedjes gaat. Daarnaast vullen de stemmen van Margot en Sophie, hoewel heel verschillend, elkaar perfect aan. The Lasses zijn nog altijd (bijna) elke woensdag te vinden bij de sessie in Mulligans.

In het najaar spelen ze tijdelijk met zijn drietjes, namelijk met de Amerikaanse violiste Kathryn Claire. Dat was vorig jaar een heel groot succes, zie bijvoorbeeld deze recensie: http://benvanalthuis.nl/recensie/de-meiden/ (stond in de Medemblikker courant)

 

Media