zaterdag, 10 september 2016 07:02

10 Jarig jubileum voor Gluren bij de Buren

Zondagmiddag 2 oktober gaan de deuren van huiskamers in Houten weer open voor het festival Gluren bij de Buren. Voor het tiende jaar op rij zijn er veel muziek- en theateroptredens te bewonderen in de huiskamers van Houten. Kom genieten van de winnaars van theaterfestivals, Houtens talent en toppers van de afgelopen edities van Gluren bij de Buren.

Na 10 jaar door verschillende wijken te hebben rondgezworven is het tijd om door heel Houten te Gluren bij de Buren! Er zijn 66 verschillende acts in de huiskamers van Houten en zelfs daarbuiten. Bij deze jubileumeditie zijn er een aantal toppers uit de voorgaande jaren gevraagd terug te komen, zoals het muzikale duo DEWITT, kleinkunstenaar Mondo Leone, verhalenverteller Bastiaan de Zwitser en komediant Jasper Smit. De winnaars van het Café Theater Festival in Utrecht en het Fringe Festival in Amsterdam zijn naar Houten gehaald, om hier te schitteren bij deze feestelijke editie. Maar natuurlijk is er ook veel talent uit Houten wat van zich laat horen! Zo is er bijvoorbeeld een mooie pianoroute in samenwerking met het Houtens Muziek Collectief.

Gluren-1.jpgGluren-2.jpgGluren-3.jpgGluren-4.jpg

Het gratis festival wordt om 12.30 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door wethouder Kees van Dalen. Jong en oud kan zich de hele middag vermaken met het stoepkrijtfeest of hoelahoepen en stippel de vervolgroute uit langs de huiskamers. Ook is voor de Albert Heijn in het Oude Dorp een streekmarkt te vinden. 

Geniet ook van de reis van de ene naar de andere locatie. Samen fietsen met bekenden of een ‘blind date’ en onderweg verrast worden door straattheater. Van noord naar zuid, van oost naar west, of kriskras door de wijken en zelfs op unieke plekken net buiten de rondweg. Wat dacht je van de cabaretdames Hella en Jans, die in een prachtig monumentaal pand op de Wickenburghseweg 68 in ’t Goy hun kunsten laten zien, of geniet van de muzikale klanken van Marvin Dee op de Heemsteedseweg 28. De Houtense theatergroep ’t Schellinkje speelt hun voorstelling Fit op de Oudwulfseweg12.

Gluren bij de Buren is een gratis festival. Een bijdrage in de spaarpotten in de huiskamers is wel gewenst, om een volgende editie van Gluren bij de Buren mogelijk te maken.
 
Wie zin heeft om verrast te worden door bijzondere optredens in de huiskamer van je buren, is van harte uitgenodigd om te komen gluren op zondag 2 oktober! Het volledige programma is vanaf 16 september te vinden op www.cultuuraandeslinger.nl