donderdag, 29 september 2016 14:39

Expositie galerie Kunst om de Hoek Houten

Vanaf donderdag 6 oktober tot en met 12 november 2016 is er een nieuwe expositie in de galerie van Kunst om de Hoek met vier Houtense kunstenaars. De galerie is gelegen aan de Slinger 2 in Houten (oude politiebureau) en is op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag geopend.

Christien Westerbeek

Werkt met acryl en olieverf. De expositie laat een variatie zien van schilderijen die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Ze heeft een heel eigen manier van werken met acrylverf ontwikkeld, een collagetechniek. De onderwerpen worden daarmee gestileerd en teruggebracht tot de essentie. De meest recente werken zijn abstracte werken, en met geometrische figuren. Sommige schilderijen hebben een diepte gekregen door het gebruik van  meerdere lagen verf. Een goede indruk kunt u krijgen op haar website www.christienwesterbeek.nl.

Els Bogaard

Heeft tijdens haar jarenlange verblijf in Suriname de kunst van het batikken geleerd van de kunstenaar Soeki  Irodokromo. In 2000 weer terug in Nederland is zij zelf gaan experimenteren met deze oude techniek en past zij deze inmiddels op geheel eigen wijze toe. Thema’s die steeds terugkeren in haar werk zijn: Vogels, beweging, geloof, inheemse motieven en structuren uit de natuur. Zie ook www.elsbogaard-batik.nl.

Nora Bakker

Maakt sinds 2006 beelden uit steen: speksteen, albast en serpentijn. Zij werkt graag met ronde vormen, veelal abstract figuratief. Ze experimenteert veelvuldig met materialen en vormen en laat zich inspireren door haar omgeving. Ze zit op cursus bij Nel Anbeek, bekend deelnemer van Kunst om de Hoek, en volgt jaarlijks enkele workshops bij andere kunstenaars.

Renate Wiegers

Maakt quilts in verschillende maten, van pannenlap tot beddensprei, met behulp van diverse technieken. Het liefst naar eigen ontwerp, maar soms ook wel volgens bestaande patronen, door het kiezen van eigen kleuren maak je er tenslotte toch een heel nieuwe versie van. De quilts zijn te zien op de website www.ikquilt.wordpress.com

De expositie is geopend iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en duurt tot en met zaterdag 12 november 2016.