zaterdag, 08 oktober 2016 09:02

Lezing: Houten door vlinderogen

Op woensdag 2 november organiseren NME Houten en de Milieu Werkgroep Houten gezamenlijk een lezing over vlinders en de nieuwe vlinderidylle die dit najaar wordt aangelegd bij De Veste. De lezing wordt gegeven door Peter van Wieringen (Gemeente Houten) en Kars Veling (Vlinderstichting).

Een goede vlinderstand betekent dat het goed gaat met de natuur. Vlinders zijn goede indicatoren over de kwaliteit van het milieu. Wanneer gif of waterverontreiniging voorkomt zijn vlinders als eerste vertrokken. Daarnaast leveren vlinders een flinke bijdrage aan de natuurlijke voedselketen.

Vlinderidylle

Om de vlinderstand in Houten te stimuleren is er dit najaar een vlinderidylle aangelegd. Dit is een parkachtige strook bloemen langs de gehele Voorveste en Waterveste. Deze strook is ingezaaid met inheemse en meerjarige planten die een aantrekkingskracht hebben op vlinders, bijen en andere insecten. Peter van Wieringen geeft hierover uitleg.

Vlinderogen in Houten

Kars Veling van De Vlinderstichting vliegt kijkend door vlinderogen met ons door Houten en laat zien hoe vlinders leven en wat ze nodig hebben. Natuurlijk worden ook de eisen die rupsen stellen meegenomen. Hoe ziet een ideaal vlinderlandschap eruit? En hoe zit dat met honingbijen en ‘wilde’ bijen? Daarnaast willen we natuurlijk allemaal vlinders in onze tuin. Er wordt dan ook ingegaan op hoe uw tuin een echt thuis kan worden voor vlinders en andere nuttige dieren.

Interesse?

De lezing wordt op woensdag 2 november 2016 gehouden in het NME-gebouw aan de Keercamp 13. Entree is € 2,-, maar leden van de Milieu Werkgroep Houten hebben gratis toegang. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

In verband met de ruimte dient u zich vooraf in te schrijven via de website van de Milieu Werkgroep Houten. U heeft dan gegarandeerd een plek als u zich voor 19.20 uur meldt. Niet-leden moeten contant en gepast bij de ingang betalen of vooraf overmaken na inschrijving op de website.