zaterdag, 08 oktober 2016 09:09

Landelijke natuurwerkdag

De Landelijke Natuurwerkdag wordt vanaf 9.30 uur gehouden rond woontoren/kasteel Vuylcop in Schalkwijk. Tijdens deze dag wordt zeer divers onderhoud uitgevoerd aan de - laatste jaren niet onderhouden – tuin. Verder wordt vooral het spontaan overal opgekomen "groen" volgens een plan aangepakt.

De handzagers gaan wilgen knotten, klimop uit de bomen halen, zichtassen en paden vrijmaken van braam en andere opslag. Vrijkomende dikke hout wordt gestapeld en kan eventueel meegenomen worden. Dunne takken worden gestapeld en op kleine takkenrillen tegen de erfgrens gelegd.

De motorzagers gaan - op ruime afstand van de handzagers - aan de slag om bomen af te zetten en het zware werk te doen.

De vaste knotters van de knotgroep Houten hoeven zich niet apart op te geven.

Kinderactiviteiten

Daarnaast zijn er ook activiteiten voor kinderen. Gezinnen met kinderen zijn welkom van 10:00 tot 13:00 uur, incl. de lunch. Bezoekers voor het "kindergebeuren" graag aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Er is nog ruimte voor 5 kinderen en hun ouders.

U kunt het beste op de fiets komen; parkeren direct achter het kasteel. Auto's kunnen worden geparkeerd op de P-plaats achter het kasteel; deze wordt met P-borden aangegeven. Parkeren langs het Neereind is niet mogelijk ivm. passeren grote landbouwvoertuigen en vrachtverkeer.                      

Media