dinsdag, 16 februari 2016 05:55

Klassiek in de Kroeg 1

In de serie foyerconcerten van het HMC speelt het Vredenborch Trio. Klassieke muziek voor “dummies” met voortreffelijke ensembles, prachtig repertoire in de sfeervolle laagdrempelige omgeving van de foyer van het Theater Aan de Slinger.

Zo kun je deze serie introductieconcerten typeren. Hier krijgen volwassenen en kinderen die niet bekend zijn met klassieke muziek de kans om in een korte krachtige concertreeks met een lage toegangsdrempel in aanraking te komen met deze mooie muziek. Wat voor muziek werd er gemaakt 100, 200 of 300 jaar geleden? En waarom dit soort muziek? Waan u aan het hof, in de salon of op het podium!

Concerten met muziek uit de 18e, 19e en 20e eeuw De afdeling klassiek is van oudsher groot in Houten en wordt bemenst door gedreven docenten die naast hun lespraktijk ook een uitvoeringspraktijk hebben. Voor het Houtens Muziek Collectief organiseren enkele klassieke docenten drie interactieve concerten in de foyer van het Theater Aan de Slinger op de zondagmiddag. In elk van deze concerten wordt het publiek meegenomen door een voortreffelijk, professioneel ensemble dat de luisteraar meevoert naar de tijd waarin de muziek is gemaakt.

Gastheer en presentator

De 3 concerten worden ingeleid en gepresenteerd door een gastheer en presentator Dick Duijst, die de concerten in samenwerking met de ensembles voorbereidt, het publiek weet te boeien en kennis van zaken heeft. Hij vergelijkt de periodes, instrumenten en concerten, en gaat interactie aan met het publiek, kortom brengt in woord en daad samenhang aan. Het ensemble illustreert live aan de hand van fragmenten uit de stukken die gespeeld worden zijn verhaal. De presentator is de rode draad tussen de drie concerten.

Entree per concert: 15 euro | tot en met 12 jaar gratis. U kunt naar alle 3 de concerten voor slechts 10 euro per concert! Mail dan . Aanvangstijd alle concerten: 15.30 (concerten duren ca. 1 uur)

De data en de ensembles die spelen:

1. 20 november 2016: Barok/17e & 18e eeuw Vredeborch Trio Jaël Vuijk | barokviool Pauline Schenkelaars | blokfluit DickDuijst| orgelcontinuo

2. 8 januari 2017: Romantiek/19e eeuw Pianoduo René en Christianne Maurer Samuel Tamarit Otero| viool

3. 26 maart 2017: Impressionisme en later /20e eeuw Trio Aurora Cathrine de Mos Starberg | fluit Amber Hill | fagot Erzsike Kövy | piano

Het programma:

Giovanni Legrenzi Sonata à 3 Italiaans (1626 – 1690) La Bevilaqua Vroegbarok
Georg Philipp Telemann Concerto in e-moll Italiaans/Duits (1681 – 1667) Hoogbarok
Johann Sebastian Bach Triosonate in B-dur Duits (1685 – 1750) Hoogbarok
Antoine Mahaut Kammersonate Nr. 2 Nederlands (1720 – 1785) Style galant

Deze concerten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij :
het RABO bank stimuleringsfonds, het kfHein fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds