vrijdag, 28 oktober 2016 14:11

Reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger in beeld’

De reizende fototentoonstelling ‘Mantelzorger in beeld’ over Utrechtse mantelzorgers is vanaf 28 oktober t/m 25 november te zien in Houten: in het gemeentehuis en in Wooncentrum De Loericker Stee. Het zijn manshoge portretten die voorzien zijn van korte teksten. De mantelzorgers zijn verschillend in leeftijd, culturele achtergrond en zorgsituatie.

“Mijn nieuwe buren vroegen: ben jij mantelzorger?,” vertelt Theo (68). Hij zorgt sinds 19 jaar voor zijn partner, die niet-aangeboren hersenletsel heeft. “Zij zien niet wat binnenskamers gebeurt, in ons hoofd, in onze relatie.” Theo is één van de mantelzorgers die zich op uitnodiging van Steunpunt Mantelzorg Utrecht heeft laten fotograferen en tekst heeft geschreven over hoe hij zijn rol als mantelzorger ervaart.

Doel van de expositie is dat mantelzorgers worden gezien door hun omgeving en door beroepskrachten in de zorg, zodat ze ook betere hulp krijgen. De tentoonstelling is eind 2015 voor het eerst getoond in het Utrechtse Stadskantoor. Sindsdien reist de expositie langs allerlei plekken waar mantelzorgers of beroepskrachten in zorg en welzijn komen. Nu te zien in het gemeentehuis van Houten en Wooncentrum De Loericker Stee: van 28 oktober t/m 25 november 2016.

Het gemeentehuis, Onderdoor 25 is op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Op woensdag kunt u terecht tot 19.00 uur.

Wooncentrum De Loericker Stee, Hollandspoor 1 is alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De foto's zijn gemaakt door Rogier Bos, de vormgeving is van Evert Albers (Streeff)