woensdag, 02 november 2016 07:06

Bach Danst

Dansstudio Olga van Koningsbrugge organiseert een bijzondere voorstelling in Theater aan de Slinger te Houten waar de selectiegroepen van Dansstudio OVKB op 6 november samen optreden met musici van Stichting Cugnon Consort.

“Bach danst” is een productie waar dansers uit de selectiegroepen van de Dansstudio en ex-leerlingen die nu aan één van de dansacademies studeren, samen optreden met musici van het Cugnon Consort. De selectie groepen van Dansstudio OVKB zijn getalenteerde dansers in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Een aantal van hen hebben het voornemen door te stromen naar een professionele balletacademie als het Conservatorium in Den Haag en de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Stichting Cugnon Consort is een kamerorkest bestaande uit zeer getalenteerde conservatoriumstudenten en professionele musici die elkaar inspireren door samen muziek te maken en regelmatig concerten te geven. De genoemde getalenteerde aankomende musici zijn veelal prijswinnaars van concoursen als het Prinses Christina Concoursen.  Daarnaast spelen professionele musici mee die hun sporen in de muziek al hebben verdiend. Zij zijn allen docent aan één van de Nederlandse conservatoria en spelen daarnaast in oa  het  Nederlands Kamerorkest, Nederlands Philharmonisch  en het Radio Philharmonisch Orkest.

Door het samenbrengen van beide kunstvormen ontstaat een bijzondere chemie tussen danser en musicus. De musici zijn een wezenlijk onderdeel van de choreografie. Het één is onlosmakelijk verbonden met het ander. De choreografie reageert op de muziek en vice versa. Een onvergetelijke ervaring voor dansers, musici én publiek.

Voor dit samenwerkingsproject  worden choreografieën geschreven voor klassiek ballet en moderne dans op de prachtige symfonieën van Bach. Deze muziek wordt tijdens de uitvoering live gespeeld  door de leden van het Cugnon Consort. De voorstelling zal op zondag 6 november om 14 en om 16 uur plaatsvinden.

Toegangskaarten a € 10 zijn te bestellen via www.theateraandeslinger.nl of bij van het theater.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.