zondag, 27 november 2016 09:24

Workshop Maak je eigen kerstwerkstuk

In het laatste nummer van Groei & Bloei laat groenstylist Romeo Sommers een aantal creatieve voorbeelden zien van kerstwerkstukken. Een daarvan bracht onze eigen bloembindster en docent Trudy op het idee om op een vaas een ronde vorm aan te brengen en deze te verfraaien met allerlei kerstmaterialen.

Zo'n vorm is speels van opzet en is met kerst een echte blikvanger in de kamer. 

De verticale uitstraling van de vaas, bekroond met de versierde kerstbal is een object waar je steeds met plezier naar kijkt, maar dat ook familieleden en vrienden tijdens de kerstdagen zullen bewonderen. Hoe gaan we het maken? We beginnen met het maken van de kerstbal. Op een steekschuimbal bevestigen we o.a. bloemen, groen, plaatmos. bolmos, glasballetjes, dennenappeltjes,enz. Dan maken we het frame van de smalle vaas met daaromheen grillige takken en tenslotte wordt de groene kerstbal daarop bevestigd.

De kerstworkshop trekt altijd veel deelnemers en de ruimte is beperkt. Wil je meedoen? Geef je zo snel mogelijk op om verzekerd te zijn van deelname, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meenemen: snoeischaar, scherp mes, hoge smalle vaas  (minimaal 20 cm).glasballetjes e.a. rond kerstmateriaal.

Kosten: Groei&Bloei-leden 10 euro, niet-leden 20 euro. De workshop vindt plaats op 15 december. We beginnen om  20:00, zoals altijd in het NME-centrum naast de kinderboerderij, Keercamp 13 te Houten.