donderdag, 12 januari 2017 10:46

Fort Honswijk opent zijn poort op 22 januari

Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op Fort Honswijk. Dat kan tijdens een rondleiding met enthousiaste gidsen van de Stichting Honswijk–Everdingen op zondag 22 januari.

Zij gaan met u op pad en vertellen u meer over de geschiedenis van dit imposante fort aan de Lekdijk.

Sinds kort is de gemeente Houten eigenaar van dit bijzondere fort aan de Lekdijk. Het fort krijgt een nieuwe bestemming voor ondernemers en publiek. In aanloop naar een definitieve bestemming opent het fort in 2017 regelmatig zijn poorten voor bezoekers. Vrijwilligers van de Stichting Honswijk-Everdingen geven rondleidingen op Fort Honswijk. Het grote fort met de imposante bomvrije geschutstoren werd gebouwd van 1841-1847 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens de rondleiding van het fort hoort u veel over de historie van het fort en kunt u alles met eigen ogen bekijken.

Geef u op via de website

De eerste rondleiding is zondag 22 januari om 14.00 uur. Meld u aan via de website van de stichting Honswijk-Everdingen. Tot 1 april en vanaf 1 oktober zijn de rondleidingen elke 4e zondag van de maand. Van 1 april tot 1 oktober is er elke 2e en 4e zondag van de maand een rondleiding. De rondleiding start steeds om 14.00 uur en duurt anderhalf uur.

Wilt u een keer met een besloten gezelschap een rondleiding op het fort? Neem dan via de website contact op met de stichting Honswijk-Everdingen.

Voor ander gebruik van het fort kunt u terecht bij Heleen Boerma van de gemeente Houten, telefoon (030) 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.