vrijdag, 13 januari 2017 16:49

Foto-expositie Verderkijkers

Het Jongerenpanel van Houten heeft in Bibliotheek Lek & IJssel een foto expositie tentoongesteld. De expositie draagt de titel: Verderkijkers, oordeel niet te snel over een ander. Negen jongeren uit Houten lieten zich voor deze expositie fotograferen. Van de jongeren is een dubbelportret gemaakt, een foto zoals de jongeren ervaren dat anderen ze zien en een foto van een kant die maar weinig mensen van hen zien.

De expositie is tijdens openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen. De foto’s zullen tot eind januari te bezichtigen zijn bij de bibliotheek en maken daarna een tour door Houten.

Vooral als jongeren met elkaar op straat hangen worden ze al snel als groep bestempeld en er hangt dan vaak een negatief oordeel aan de jongeren. Met de foto expositie hoopt het Jongerenpanel dat er meer met een open houding naar elkaar gekeken kan worden. Het Jongerenpanel zet zich graag in om een gesprek op gang te brengen tussen verschillende groepen, in plaats van een snelle veroordeling.

Daarom organiseert het Jongerenpanel vrijdag 20 januari een debat rondom hetzelfde thema. Tijdens deze avond zullen jongeren in gesprek gaan met Houtenaren die zich wel eens onveilig of onprettig voelen bij groepen jongeren op straat. Tijdens deze avond zullen we in diverse ronden proberen te onderzoeken wat ons gedrag met de ander doet.

De avond start op 20 januari om 19.30 bij SHINE in het gebouw van de Houtense Helden aan de Slinger 2. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze avond. Graag van te voren aanmelden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..