woensdag, 25 januari 2017 18:51

Expositie First Nations

Duik in de wereld van de ‘primitieve volkeren’ met de expositie First Nations. Van begin januari tot eind februari zal in wijkcentrum de Meerkoet de expositie First Nations te zien zijn.

De term First Nations duidt op volkeren die de laatste eeuwen door de blanke Europeaan verjaagd zijn.

De expositie richt zich op de geschiedenis van de volkeren en hun huidige bestaan. Recentelijk kwam de Sioux-stam in North Dakota in het nieuws. De indianen stam bewoonde een tentenkamp dat zich boven een gepland tracé van een oliepijpleiding bevond. De pijpleiding zou dwars door een oud indianen begraafsplaats en tentenkamp aangelegd worden. In de expositie wordt aandacht besteed aan een zaak als deze en zijn er beelden te zien van de huidige originele bewoners en de gebieden die zij bewonen. De expositie wordt georganiseerd door Gerben Joustra.

U kunt de expositie bezoeken tijdens de openingstijden van Wijkcentrum de Meerkoet. De openingstijden van Wijkcentrum de Meerkoet zijn op dinsdag en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Wilt u buiten de openingstijden een bezoek brengen aan de expositie, neem dan even contact op met het Wijkcentrum de Meerkoet op 030-7001535.