woensdag, 25 januari 2017 18:55

Nieuwe expositie Galerie Kunst om de Hoek

Vanaf donderdag 16 februari tot en met zaterdag 25 maart exposeren Ria van Rooijen, Nel Blokland en Paul Blokdijk. Ria maakt glasobjecten en Nel en Paul schilderen.

Ria laat zich inspireren en uitdagen door de vele mogelijkheden die glas biedt, zowel met het gieten van heet glas in een zandmal als met glasfusing. Zij weet krachtige, kleurrijke en spannende vormen te creëren met als inspiratie de natuur, aarde, wind en water. Kijkend naar de gegoten heet-glas objecten veranderen deze van vorm en kleur. Het daagt uit om er een eigen verbeelding aan te geven.De gefusede glasobjecten en sieraden zijn speels, vrolijk en laten de fantasie werken.

Nel schildert met acrylverf op doek of op papier. Voornamelijk abstract op dit moment. Het daagt haar uit om kleur, licht, water en/of lucht op het doek te vangen. Ze experimenteert hierbij ook met verschillende materialen. Gebruikt soms eigen foto’s of beelden uit de media. Het is een spannend creatief proces, waar ze erg van geniet.

in de loop der jaren heeft ze diverse cursussen gevolgd, zowel figuratief als abstract schilderen. Op dit moment boeit het haar het meest om de werkelijkheid  te abstraheren, waarbij intuïtie, gevoelens en gedachten een grote rol spelen.

Paul schildert met aquarel of maakt pentekeningen. Geen groot werk, meestal 30 x 40 cm of 20 x 30 cm. Dat maakt zijn werk transportabel, zegt hij. Hij werkt heel realistisch van foto’s die hij of zijn vrouw hebben gemaakt, waarbij hij vooral de contrasten tussen licht en donker wil laten uitkomen. Hier laat hij vooral werk van Houten en omgeving zien, vooral uit het Kooikerspark, waar hun appartement op uitkijkt. Maar ook werk van Bonaire, Scandinavië of het Zwarte Woud heeft hij geschilderd en getekend.

Galerie Kunst om de Hoek is gevestigd Aan de Slinger in het oude politiebureau (tegenover Theater aan de Slinger)

De openingstijden van de galerie zijn donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00u – 17.00u