vrijdag, 10 februari 2017 12:23

Wijkinitiatief De Hoeven Energie blijft ook in 2017 energie uit de wijk halen

Na succesvolle avonden in 2016 over energieverbruik, -isolatie en energie opwekken, zullen we dit jaar opnieuw een aantal informatieavonden over deze onderwerpen organiseren.

Tijdens deze eerste bijeenkomst geven we een korte terugblik op wat de vrijwilligersteams voor CV-optimalisatie en de warmtescan doen en al hebben gedaan in de wijk en geven we informatie over energieverbruik, CV-optimalisatie en het opstellen van een energieplan.

Hiervoor worden diverse sprekers met verstand van zaken en met ervaring in onze wijk uitgenodigd.

Programma informatiebijeenkomst 20 februari over Energiebesparing

Opening door De Hoeven Energie met korte update over de voortgang en ervaringen van de actieve teams van De Hoeven Energie. 

Inleiding over energieverbruik door Wijnand Jonkers van de Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Energieplan. Doel, scenario’s, realisatie en gevolgen: Waarom wil je in je energie gaan besparen? Wat is je doel? Wat komt er bij ieder doel kijken, waar hangt het mee samen en welke maatregelen vereist dit? Deskundige Kees Stap van het Energiepaleis neemt deze avond de verschillende scenario’s door.

CV-optimalisatie. De optimalisatie van de warmtehuishouding kan een fikse besparing opleveren op je gas- en elektriciteitsrekening en het comfort verhogen. Verhalen uit de praktijk van het CV-optimalisatieteam zullen dit inzichtelijk maken.

Warmtescan. Het warmtescanteam biedt deze winter weer de mogelijkheid om je huis met een thermografische camera te laten scannen, om inzicht te krijgen in mogelijk warmteverlies en -lekken van
gevel- en dakisolatie. Informatie over de mogelijkheden en voordelen van een warmtescan worden toegelicht door het team.
Mini-Markt met (collectieve) aanbieders van CV-optimalisatie en Energieplan. En met ons eigen CV-optimalisatieteam en Warmtescanteam.
Op de website www.dehoevenenergie.nl verschijnt binnenkort meer informatie over deze avond. Op de website tref je ook een directe link aan naar de enquête als je deze nog in wilt vullen.

Praktisch

Datum: Maandag 20 februari a.s.
Plaats: Wellantcollege, Randhoeve 2, Houten
Tijd: 19.45 uur tot ongeveer 22.00 uur
Sprekers vanaf 20.00 uur
Aanmelden vooraf mag, maar hoeft niet.
Meer informatie over het programma en aanmelden via
www.dehoevenenergie.nl en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.