zondag, 26 februari 2017 10:00

Doe mee aan de Dag van de Ruimte!

Heeft u wel eens nagedacht over hoe u wilt dat uw omgeving eruitziet over ongeveer 10 jaar? Hoe woont u dan? Waar doet u uw boodschappen? Hoe gaat u naar uw werk of sportvereniging en wat ziet u onderweg? De gemeente Houten is hier dagelijks mee bezig en wil graag horen hoe u hierover denkt.

Daarom nodigen wij u van harte uit om op 18 maart mee te doen aan de Dag van de Ruimte!

Op de Dag van de Ruimte komen inwoners, diverse organisaties en gemeente Houten bij elkaar. We praten dan over hoe en waar we in 2025 willen wonen, werken en ontspannen en hoe we ons willen verplaatsen. Kortom: hoe richten we de Houtense ruimte zo in, dat u en andere Houtenaren er plezierig kunnen blijven wonen? Dat is onze vraag aan u op deze dag.

Wat gaan we doen op de Dag van de Ruimte?

Op de Dag van de Ruimte komen verschillende thema’s aan de orde. Allemaal thema’s die voor de ontwikkeling van Houten van belang zijn. Een aantal voorbeelden:

  • Als we willen dat alle Houtenaren in Houten kunnen blijven wonen, op welke manier kunnen we dan de daarvoor benodigde woonruimte tot stand brengen?
  • Om de winkelcentra goed gevuld te houden, is het belangrijk om de winkels dicht bij elkaar te hebben. Maar onze bevolking vergrijst en wil misschien liever dienstverlening dichtbij huis. Hoe lossen we dat op?
  • Wat heeft u liever: een groene tuin of een hogere rioolheffing?

Over sommige zaken kunt u stemmen, over andere zaken willen we graag met u op nieuwe ideeën komen. U kunt dus op verschillende manieren uw mening geven.

U heeft geen speciale kennis of vaardigheden nodig om deel te nemen. Voor alle thema’s geven wij op de dag zelf alle informatie die u nodig heeft om mee te praten en te doen.

Waarom meedoen?

Deelname aan de Dag van de Ruimte is leuk. U bent op een andere manier dan normaal bezig met uw woonplaats. U ontmoet andere mensen en u doet kennis op over uw omgeving. Deelname aan de Dag van de Ruimte is ook erg nuttig. U geeft de gemeente inzicht in wat er leeft. Bij u, maar ook bij uw buurman, klasgenoot, sportmaatje, collega of kinderen. Uw stem is de stem van uw omgeving.

Wanneer en waar is het precies?

De Dag van de Ruimte is op zaterdag 18 maart. De inloop begint om 13.00 uur. Het programma start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De middag wordt gehouden in het gebouw van middelbare school Houtens, Kruisboog 1, Houten. Natuurlijk zorgen we voor koffie, thee, fris en een gezellige pauze.

Doet u mee?

U kunt meedoen aan de Dag van de Ruimte als u zich aanmeldt. Er is plaats voor maximaal 200 inwoners. Aanmelden kan tot en met 8 maart aanstaande. Meld u dus snel aan via het digitale aanmeldformulier op www.houten.nl/dagvanderuimte. Telefonisch opgeven kan ook, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur, via telefoonnummer (030) 63 92 611.

Uitnodiging van de burgemeester

Ongeveer 4000 inwoners ontvingen afgelopen week een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester. Deze inwoners hebben wij willekeurig geloot uit de basisregistratie personen. Hiermee willen we de inbreng van een zo breed en representatief mogelijke groep inwoners bevorderen. Maar ook als u geen persoonlijke brief van de burgemeester heeft ontvangen, bent u natuurlijk van harte welkom!