maandag, 27 februari 2017 15:28

25 maart Opschoondag - word buurtsupporter!

Minder zwerfafval in uw buurt? Uw woonomgeving schoon en leefbaar houden? Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 25 maart. Meld u nu aan als buurtsupporter.

U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren, door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin of naaste buren. Maar daarnaast is het mogelijk op die dag zwerfafval te verzamelen met de hele straat of zelfs een deel van uw wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Contactpersoon

Als buurtsupporter bent u contactpersoon. Niet alleen voor uw ‘helpende handjes’ in de buurt, maar ook voor de gemeente. Vooraf kunt u bij de gemeente een kliko bestellen met grijpers, vuilniszakken, metalen ringen, hesjes en handschoenen. Voor kinderen zijn er speciale pakketjes. De kliko wordt tijdig bij u thuis afgeleverd. Achteraf, meestal op de actiedag zelf, haalt de gemeente alle volle afvalzakken en het materiaal ook weer bij u op.

Gezamenlijk afsluiten

Organiseert u op 25 maart een actie en/of helpt u mee opschonen, dan bent u die zaterdag vanaf 15.30 uur ook van harte welkom in De Krachtfabriek aan de Puttershaag 2. Hier wordt de Landelijke Opschoondag in Houten gezamenlijk afgesloten met een (alcoholvrij)drankje en een wafel.

Buurstsupporter worden?
U kunt zich aanmelden via het formulier op www.houten.nl/zwerfafval, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (030) 63 92 611. Ook als u 25 maart bent verhinderd, kunt u buurtsupporter worden.