zaterdag, 18 september 2021 17:46

Start World Clean up Day in Houten

foto's: Peter de Vlieger foto's: Peter de Vlieger

Zaterdag 18 september 2021 gaf wethouder Sander Bos voor Theater aan de Slinger de aftrap voor de Opschoondag in Houten. In Houten zijn er verschillende vrijwilligers die graag zelf of met elkaar zorgen voor een schoon Houten. Reden om twee van deze bewoners zaterdag eens in het zonnetje te zetten.

Epke Teppema maakt onder andere dagelijks de skatebaan bij cultuurhuis Schonauwen netjes, en Jolanda Wijsmuller die op eigen initiatief Zwerfvuil Houten heeft opgezet. Inmiddels bestaan er nu zestien groepen in verschillende buurten die iedere maand hun buurt vrijmaken van zwerfvuil. Deze zaterdag gingen ze weer actief aan de slag met hun opruimactie. 

In Houten wonen veel mensen die het probleem van zwerfvuil serieus nemen en met elkaar willen zorgen voor een schoon Houten. Zwerfafval staat al jaren in de top 3 van ergernissen. Een goede reden om elkaar zoveel mogelijk bewust te maken van de effecten van zwerfafval. Samen kunnen we in actie komen. 
Tijdens de wereldwijde World Clean Up Day op zaterdag 18 september komen vrijwilligers uit ruim 180 landen in actie om te zorgen voor een schonere omgeving. Hiermee geven zij een geweldig wereldwijd signaal af dat iedereen hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

hulde_00a.jpghulde_01a.jpghulde_02a.jpghulde_03a.jpghulde_04a.jpghulde_06a.jpg