zaterdag, 26 augustus 2023 16:14

Kick-off FIXbrigade Houten

foto's: Peter de Vlieger foto's: Peter de Vlieger

Op 26 augustus 2023 vond de feestelijke kick-off plaats van de FIXbrigade Houten in de speeltuin aan de Oranje Nassauweg. Gemeente Houten heeft hiermee de primeur binnen de provincie Utrecht. 

Bij de kick-off ontving Wethouder Paul van Ruitenbeek de sleutels van de Fix-It bakfoets van Geert Ritsema van de Natuur en Milieu Federatie Utrecht. Een vertegenwoordiger van Woonin benadrukte de voordelen van de FiXbrigade voor de bewonersen en het milieu. 
Na alle formaliteiten maakte Paul van Ruitenbeek nog een proefrondje met de nieuwe bakfiets.

De FXbrigade helpt inwoners met een laag inkomen en/of een minder goed geïsoleerde woning om energie te besparen. De fixers voeren waar nodig energiebesparende maatregelen uit zoals het plaatsen van: radiatorfolie, tochtstrippen, een voordeurborstel en een brievenbusborstel. Ook kitten zij kieren waar het tocht. Zo hebben inwoners minder energie nodig om hun woning warm te krijgen én te houden. Dat scheelt geld, is goed voor het klimaat en het werk dat de fixbrigade doet is gratis. 

Meer info is te vinden op www.houten.nl/fixbrigade

De FIXbrigade Houten is een samenwerking tussen de gemeente Houten, Woonin, Wij 3.0, EnergieRijk Houten, NMU, Provincie Utrecht, Coöperatie Duurzaam Eiland en Fixbrigade Nederland.

 

FX_00a.jpgFX_01a.jpgFX_02a.JPGFX_03a.jpgFX_04a.jpgFX_05a.jpgFX_06a.jpgFX_07a.jpgFX_08a.jpgFX_11a.jpg