dinsdag, 31 maart 2015 05:21

Finales Cor Boumans 65+ biljart toernooi 2015

Op maandag 30 maart vonden de finales plaats van het 7e Cor Boumans 65+ biljart toernooi. Net als sinds de start in 2009 organiseerde Biljartvereniging Houten dit toernooi in een van de zalen van restaurant De Engel ter ere van een van de oprichters Cor Boumans, die tot aan zijn overlijden actief lid is gebleven.

De afstoot voor de eerste partij werd gedaan door John Geurtsen, een van de twee nummers één die de voorrondes van 16 en 23 maart hadden gewonnen. Het bleef tot het laatst spannend maar uiteindelijk won John van Ad Raaijmakers.

In totaal kwamen 16 spelers aan de bal, tegelijkertijd aan elkaar gewaagd maar in een heel ontspannen en gemoedelijke sfeer, de meeste mannen kennen elkaar al jaren. Het is een toernooi waarbij luider dan elders bij biljart wedstrijden vanaf de zijlijn commentaar gegeven wordt en hier en daar een grap, om op cruciale momenten toch met een "heren, wedstrijd", tot stilte gemaand te worden.

Cor Boumans biljarttoernooi02b

De halve finale ging het tussen Ad Raaijmakers en Antoon van DIjk waarbij de laatste zich tot 3e van dit toernooi speelde.

Cor Boumans biljarttoernooi03b

In de uiteindelijke finale kwamen Nico Grutters en John Geurtsen tegen elkaar uit.

Cor Boumans biljarttoernooi05b

Cor Boumans biljarttoernooi04b

...en waar het zich tien beurten lang liet aanzien dat de wisselbeker dit jaar naar 't Goy zou uitwijken, met Nico mee naar huis, kwam John Geurtsen uiteindelijk terug, om voor het eerst sinds 7 jaar bij de eerste 3 te eindigen en zelfs de felicitaties voor de eerste prijs, inclusief beker, van mevrouw Boumans te mogen ontvangen. 
Cor Boumans biljarttoernooi08b

Dit was extra bijzonder omdat John Geurtsen (83) en mevrouw Boumans (93) elkaar afgelopen zondag nog gezien hadden op de verjaardag van hun gemeenschappelijke kleinzoon, in hun hoedanigheid als respectievelijke grootouder. John is vanaf het moment dat zijn dochter de schoondochter van Cor werd, ook vrienden en vismaten met Cor geworden. Hij hief de wisselbeker naar de hemel om een extra toost op zijn kameraad Cor uit te brengen.

 Met iedereen samen besloten zij traditiegetrouw met een Schrobbelaar, en ooit geboren uit een bezoekje van de biljart vereniging aan het zuiden des lands, wordt dit lied ook altijd bij de finale gezongen. 

Tevreden over alweer een fijn toernooi en een mooie middag, en met een 'tot volgend jaar' nam de jongere garde van de 65+ leden van Biljartvereniging Houten de keu ter hand voor nog een laatste partijtje voor de lol.

Deelnemers Cor Boumans toernooi 2015: Nico Grutters(2), Antoon van Dijk (3), Ad Raaijmakers (4), Stef van Oostrom, Wim Jacobs, Co Timmer, Bert Hagemans, Han Betman, Arie Wieman, Jan Jacobs, Piet Mulders, Gerard van Dijk, Joop Kints, Kees Vis, Jan Weert, John Geurtsen (1).


Foto's Hans Geerlings