zaterdag, 02 mei 2015 18:43

Fietsbrug bij Plofsluis ingevaren

Fietsbrug bij Plofsluis ingevaren Foto: Hans Geerlings

Houten - 2 mei 2015. Onder grote belangstelling is de 220 m lange en 5 m brede fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, die een verbinding vormt tussen Houten en Nieuwegein ter hoogte van de Plofsluis ingevaren.

Het gevaarte heeft een totaal gewicht van bijna 720 ton, en werd met behulp van 3 gigantische varende kranen op zijn plek gezet. Deze fietsbrug is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de 85 Km lange Hollandse Waterlinie die zich uitstrekt van Muiden tot aan de Biesbosch, maar voor een groot deel van de forensen en scholieren is het meteen ook een kortere en veiligere verbinding tussen Houten en Nieuwegein.

Door deze fietsbrug is er ook een prachtige fietsroute langs een aantal forten van de Hollandse Waterline ontstaan, die leidt naar Fort Vechten, Fort ’t Hemeltje, Fort Overeinseweg, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk. Op 8 juli zal de fietsbrug officieel opgeleverd worden, en zal dan ook voor het publiek open gaan.
Foto’s: Hans Geerlings

(c) Hans Geerlings_Fietsbrug01.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug02.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug03.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug04.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug05.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug06.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug07.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug08.jpg(c) Hans Geerlings_Fietsbrug09.jpg